Turuncu Çulha – Orange Weaver – (Red Bishop)

Tanım :

Ortalama yaşam süreleri 8 – 10 yıl arasında, boyları ise 12,5 cm civarında olan bu kuşların kendilerine has basit ve kısık sesli ötüşleri vardır.Afrika kökenli kuşlardır. Fiziksel olarak erkek kuşun tüyleri(üreme sezonundayken) sırasıyla şu değişiklikleri gösterir:Siyah gaga, başının üstü ve gözünün etrafındaki alanlar siyah, karın siyah, kanatlar kahverengi, kuşun diğer tarafları(çene,boğaz,göğüs,ense ve boyun,sırt,kuyruk altı)turuncu ila kırmızı renk arası olur.

Bakım :

Özel bir bakıma ihtiyaç duymayan bu kuşların, kafes ortamında bakımları kolay, üretimleri ise çok zordur. Oldukça agresiftirler ve diğer agresif kuşlar ile barındırılabilir.

Kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak için kafesten mürekkep balığı kemiğini eksik etmemek gerekir. Ayrıca kafese ayrı bir yemlikte veya yemlerinin içine bi miktar kuş kumu koymamızda fayda vardır.

Diyet :

Küçük tohumlar , tahıllar, canlı yemle birlikte yeşilliği, çimlendirilmiş yemi ve yumurta mamasını severek tüketirler.

Cinsiyet Ayrımı :

Dişi kuşları, erkeklere göre küçüktürler. Erkek kuşlar üreme dönemlerinde göz alıcı parlaklıkta siyah ve turuncu renklere bürünürler. Dişi kuşta herhangi bir değişim olmaz.

 

Üretim :

Kafes üretimleri zordur. Bu tür çok eşliliği sever ve her erkeğe 2-3 dişi şeklinde küçük gruplar oluşturularak üretim sağlanabilir. Aksi halde dişisine eziyet edercesine davranarak yumurta veya yavru kayıplarına sebebiyet verir. İyi bitkilendirilmiş ekili salmalar ideal barınma ve üretim alanlarıdır. Üreme döneminde yerlerinin sıcak olmasını isterler zira bu kuş afrika kökenlidir.   Yuva malzemesi olarak  Hindistan cevizi lifi ve  kuru otları tercih ederler. Yuvalarını örerek yaparlar. Genellikle 2 -4 arası yeşilimsi mavi renkli yumurta yapan bu kuşlar, son yumurtaya doğru kuluçkaya yatarlar. Dişi kuluçkaya yatınca erkek diğer dişiler için yeni yuva hazırlığına başlar ve kuluçka süreleri boyunca kendini yuvalarını korumaya ve yavrularını beslemeye adar. Kuluçka süreleri ortalama 12-14 gündür. 14-15 günde tüylenen yavrular; 35 günlük olduğunda bağımsızlıklarını kazanırlar. Genç kuşlar kendi başına beslenmesini tam olarak öğrenene kadar ayrılmamalıdır.

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

Serinofil Beyaz Logo

Serinofil, 2012 yılından beri başta kanarya olmak üzere tüm kanatlı dostları seven insanların buluşma noktasıdır. “Dernek” değildir.

Copyright © 2012 –  Serinofil.com |  DMCA.com Protection Status |   Sanatizi Reklam Ajansı

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

İnternet sitemizin çalışması, analitik çalışmaların yürütülmesi ve tercihleriniz doğrultusunda sitenin kişiselleştirilmesi için çerezler kullanmaktayız.Çerezlere dair detaylı bilgi için Politikalar Sayfamız'ı inceleyebilirsiniz. Kabul Ediyorum

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Algılandı

Lütfen web sitemiz için tarayıcılarınızdan AdBlocker uzantınızı devre dışı bırakarak bize destek olun.