Tanımı:
Ortalama yaşam süreleri 5 – 6 yıl, boyları ise 11 cm civarında olan bu kuşlar, yavrularına çok iyi bakmakla ünlü ve bu konuda çok değerli kuşlardır. Birçok kuş üreticisi bu kuşları bakıcı olarak kullanmaktadır.
Bengallerin kuluçka dönemlerinde, altlarından kendi yumurtalarını alarak yerine bakıcılıkları zayıf olan ve nadir bulunan değerli kuşların yumurtalarını Bengallerin altına koyarak, diğer türleri bu sayede kolaylıkla çoğaltmaktadırlar.
Dayanıklı, eğlenceli ve meraklı kuşlardır.
Bakım:
Kafes ortamında bakımları ve üretimleri kolaydır..
Kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak için kafesten mürekkep balığı kemiğini eksik etmemek gerekir. Ayrıca kafese ayrı bir yemlikte veya yemlerinin içine bir miktar kuş kumu koymamızda fayda vardır.
Diyet:
Karışık darı ve yulaf favori yiyecekleri olmakla birlikte yumurta maması ve yeşilliği de severek tüketirler.
Cinsiyet ayrımı:
Genel olarak bilimsel tespit gerektirir. Ancak erkek kuşların kendilerine has kısık ve güzel ötüşleri vardır. Özellikle çiftleşmek istediklerinde erkek kuşlar vücutlarını dikleştirip kur ötüşü yaparlar.
Bu duruş ve ötüş dişilerde gözlenmez.
Üretim:
Yuva ayrımı yapmazlar, sepet yuva veya kutu yuvalar verilebilir.
Yuva malzemesi olarak yumuşak kuru otlar, hindistan cevizi lifi veya telyiz ipi verebiliriz.
Genellikle 4 – 7 arası yumurta yapan bu kuşlar, son yumurtadan sonra kuluçkaya yatarlar ve kuluçka süreleri ortalama 14-15 gün civarındadır. 19 – 25 gün arasında tüylenen yavrular, 28 günlükken yuvadan ayrılırlar ve 6 – 9 aylık civarında cinsel olgunluğa erişirler.